Forside
  Projekt Jagten på glæden
  Baggrundsviden
  Casehistorier
Talentmiljøer
 
Fodbold
  Håndbold
  Badminton
  Svømning
  Topidrætsfolk
  Presseomtale
  Lise Kissmeyer
  Booking af foredrag
  Køb bogen
  Videoer
  Find mere viden
 
 

topidrætsfolk

Topstjerner har som alle andre hver deres individuelle opfattelse og forhold til glæden. Men det, der kendetegner de stjernecases, der har deltaget i projektet er en den super stærk passion! Det gælder for dem alle – det er nogle meget stærke indre kræfter, der er sat i spil og driver karrieren.

Anja Andersen er nok det mest markante eksempel på, hvordan passionens kræfter spiller ind. Anja Andersen elsker bolden og selve spillet. Når hun fortæller om glæden ved spillet, bliver hun ganske salig og blød, og begejstringen tindrer ud af øjne og hænder. Anja Andersen kan stadig blive ved med at finde nye detaljer i spillet og arbejde med forunderlige finesser med bolden. Hun ser nye spilsystemer for sig om natten, og hun udfordrer hele tiden sig selv med at lede efter nye åbninger og løbemønstre.

 Mette Jacobsen stoppede absolut ikke sin karriere, fordi svømningen ikke kunne give hende mere. Det var kun på grund af konflikter uden for bassinet, at hun stoppede. Hun føler selv, at hun kunne blive ved med at svømme resten af livet, og der ville blive ved med at være små korrektioner at arbejde videre med. Mette Jacobsen er stadig dybt fortabt i svømningens uendelig univers af oplevelser, og alt det hun ville kunne forbedre ved at ændre det lille vrid i hoften, justere grebet i vandet, flytte tyngdepunktet.

Peter Gade fortæller det ene øjeblik om, hvor hårdt et liv det er at leve med presset. Men i det næste øjeblik bliver han fjern i blikket, når han fortæller om alle de finesser, han er så nysgerrig efter at arbejde med mod det perfekte. Det tænder ham, udfordrer og provokerer ham, og så har han slet ikke lyst til at stoppe karrieren.

Brian Laudrup har altid elsket selve spillet, legen med bolden, driblingerne og de tekniske detaljer. Han lægger ikke skjul på, at selve fodboldtilværelsen og det barske liv som professionel ikke har været hans kop te. Men han valgte alligevel at hænge på og klarede mange år på den internationale top, fordi kærligheden til spillet kunne overstråle alt det andet.

VIDEOKLIP
At være superstjerne er fyldt med prestige, privilegier og sportslig succes – men glæden i stjernelivet er samtidig oppe imod mange udfordringer . Der er mange facetter af tilværelsen, der skal tackles, for at glæden kan trives - som Peter Gade, Mette Jacobsen og Brian Laudrup fortæller om i dette Indslag fra DR2 temaaften, ’For sportens skyld – ikke uden glæden’.

Anja Andersen er nok det mest markante eksempel på, hvordan passionens kræfter spiller ind. Anja Andersen elsker bolden og selve spillet
- Se video med en meget glad og passionet Anja Andersen.

At være superstjerne er fyldt med prestige, privilegier og sportslig succes – men glæden i stjernelivet er samtidig oppe imod mange udfordringer .
- Læs artikel fra interview med Mette Jacobsen.
”Efter jeg havde misset OL-kvalifikationen ved EM i 2004, var jeg meget skuffet, og jeg følte ikke, at det havde været sliddet værd. Jeg følte, at alt det, jeg havde kæmpet for, var faldet på gulvet, og jeg intet havde fået ud af det. Hele mit liv var skruet op til OL, og da det glippede, var det ikke sjovt. Det var ligesom blevet for stort. De tre måneder, jeg havde væk fra svømningen og skuffelsen bagefter, var nok de tre vigtigste måneder overhovedet. 
Nedturen har været en kæmpe lærestreg. Jeg lærte af mine fejl, og jeg bruger det stadig. Jeg har forandret mig meget på de fire år. Jeg var meget ung og usikker og havde ikke styr på tankerne. Jeg vidste ikke andet, end at jeg ville til OL. Nu er det vigtigste, at det skal være sjovt til hverdag”.

Julie Hjorth-Hansen
svømmer 

Glæden er vokset og vokset og vokset. Det var stort som barn med bolden og legen. Men sidst i min karriere fandt jeg ud af, at der var noget, der var endnu større end glæden ved bolden. Som træner har jeg fundet ud af, at jeg kunne finde glæden på samme måde. Det vidste jeg jo slet ikke. I stedet for glæden ved bolden, så fandt jeg glæden i spillet. Nu har jeg begge dele og kan lægge de to ting sammen. Det er ubeskriveligt. Jeg kan ikke finde andre ord for det, end at glæden bliver til kærlighed.”

Anja Andersen, håndboldspiller

Min yndlingsøvelse er stadigvæk at stå med begge ben plantet i gulvet og arbejde på at finde den bedste skudafvikling. Jeg kan stå i flere dage, og træningstiden er slet ikke nok. Når jeg først begynder, så kan I godt gå hjem.”

Anja Andersen, håndboldspiller

20

Jeg glæder mig stadig som et lille barn til træning. Når vi er færdige, og jeg har lagt mig i seng om aftenen, så er det tit, at jeg lige må op og skrive noget ned, som jeg ”hali-halo” kommer i tanke om. Jeg tænker håndbold hele døgnet. Men når du elsker spillet, så skal jeg tænke og snakke håndbold altid. Der er jo så mange ting at fortælle.”

Anja Andersen, håndboldspiller

 
 
Lise Kissmeyer - Forfatter og foredragsholder - Tlf.: +45 20 85 81 63 - E-mail: lise@kissmeyer.dk