Forside
  Projekt Jagten på glæden
  Baggrundsviden
  Casehistorier
Talentmiljøer
 
Fodbold
  Håndbold
  Badminton
  Svømning
  Topidrætsfolk
  Presseomtale
  Lise Kissmeyer
  Booking af foredrag
  Køb bogen
  Videoer
  Find mere viden
 
 

badminton team danmark gynmasium - falkonergården

PRÆSENTATION
Træningsgruppen er på lidt over 20, og der er stor spredning i niveauet. De bedste spillere tilhører den danske ungdomselite, som er på vej til at etablere sig i senioreliten. Det er Danmarks Badminton Forbund, der udtager og indstiller spillerne og stiller to trænere til rådighed – DBF’s talentchef, Bo Ømosegaard, og klub- og forbundstræner, Preben Nørgaard. Der trænes to morgener om ugen – tirsdag og torsdag inden undervisningen starter. Træningen er et alternativt tilbud til den daglige klubtræning. Otte piger og 11 drenge testes.

Læs mere om Team Danmark Falkonergården


KARAKTERISTIK
Falkonergården er et løsrevet sportsligt og socialt miljø, der er et selvkørende supplement til den anden daglige klubtræning og kraftcentertræning, som spillerne har. Talenterne træner her kun to gange to timer om ugen, og de har ikke tid til at hænge ud i miljøet. Team Danmark træningen bygger derfor ikke på et almindeligt træningsfællesskab eller fælles projekt, hvor holdet skal konkurrere sammen mod andre. Der arbejdes målrettet med at uddelegere opgaver og træningsplanlægning til spillerne selv.


Badmintonspillerne skal altså fungere i en meget anderledes træningshverdag, for de har tilknytning til flere forskellige miljøer. Spillerne har mange forskellige rådgivere og trænere indover, og der opstår indimellem usikkerhed og uafklarethed om, hvad vej de skal gå. Hvem skal de lytte mest til?


Badminton er en individuel og teknisk idrætsgren, og i det daglige er det spillerne og dem alene, der skal levere og præstere. Det intensiverer de krav, de stiller til sig selv. Det giver desuden en speciel situation for badmintonspillerne, at det ikke er spillernes daglige trænere, der udtager dem til stævner og landshold. Det stresser spillerne og giver dem et ekstra pres, at de ikke bliver målt på deres løbende indsats til træning, hvor de kan svinge lidt op og ned, uden det får konsekvenser. De skal til gengæld præstere i udvalgte eksamenslignende konkurrencesituationer. Det betyder, at deres mulighed for selv at kontrollere udtagelser ved at levere en daglig indsats bliver mindre.


Team Danmark gymnasiet er tænkt som et tilbud, der gør det muligt for talenterne at træne ekstra om morgenen. Men i hverdagen er de ikke specielt hjulpet af ordningen. Spillerne er meget tidspressede, fordi de netop både skal passe morgentræningen, skolen, lektierne og den anden klubtræning ved siden af. De får mere træning, men de har også mange forskellige ting og træninger at se til.

 

Glæden for at spille i det hele taget er vigtig for mig. Men også sammenholdet i klubben er vigtig. At vinde er en del af det – men ikke så stor del – det er processen med at blive bedre som spiller, der tæller mest.”

Badmintontalent, Falkonergården


”Presset fra mig selv er det værste. Jeg sætter et ekstremt pres på mig selv. Det har jeg svært ved at styre. Det, at man gerne vil vinde og være den bedste, og hvis resultaterne ikke er der – hvordan skal man så blive opdaget?”

Badmintontalent, Falkonergården

 

Det er skønt, og livet er lige pludselig ikke så kompliceret. Kroppens træthed påvirker mig først efter træningen. Men så har jeg også en særlig god følelse i kroppen, når jeg skal sove.”

Talent om 'flow'

Hvis tingene fungerer til træning, er jeg glad og kan grine af alt. Jeg tænker: ”Yes. Nu kan jeg det her.” Jeg får lyst til mere. Jeg vil udfordre mig selv endnu mere.”

Talent om 'flow'

20

Jeg bliver glad. Det er som at få et kick. Adrenalinen begynder at pumpe rundt i kroppen. Ens krop føles frisk og klar, og jeg glemmer de små skavanker, jeg nogle gange har.”

Talent om 'flow'

 
 
Lise Kissmeyer - Forfatter og foredragsholder - Tlf.: +45 20 85 81 63 - E-mail: lise@kissmeyer.dk