Forside
  Projekt Jagten på glæden
  Baggrundsviden
  Casehistorier
Talentmiljøer
 
Fodbold
  Håndbold
  Badminton
  Svømning
  Topidrætsfolk
  Presseomtale
  Lise Kissmeyer
  Booking af foredrag
  Køb bogen
  Videoer
  Find mere viden
 
 

fodbold akademi fc midtjylland

PRÆSENTATION
Akademiet har cirka 30 spillere i alderen 15-18 år. FCM topper ungdomsrækkerne, og nogle af talenterne spiller og træner med på SAS liga-holdet. Spillerne bor på skolen, på den nærliggende efterskole eller for sig selv. Spillerne tegner en ungdomskontrakt.
Træningsugen er sammensat af lektioner med almen fællestræning suppleret med morgentræning, selvtræning, mentaltræning, styrketræning m.m. Der er tilknyttet en bred stab af trænere, støttegrupper og organiseret rådgivning. Ynglingetræner Rasmus Ankersen er fuldtidsansat. 15 drenge laver glædestest.

Læs mere om FCM’s fodboldakademi


KARAKTERISTIK
Fodboldspillerne har en ekstremt stærk passion! De har været en kraftig sortering, og det er de få udvalgte, der er kommet gennem nåleøjet. Det er de drenge, der virkelig vil og kan spille fodbold. De investerer og satser rigtig meget – og de får en meget intens glæde retur! De konkurrerer
knivskarpt om pladserne på holdet, og de er under konstant registrering og vurdering. Men præmissen er fuldt accepteret, og de sætter ikke spørgsmålstegn ved den. De ved, at det er forudsætningen for at være med - at de kan leve med denne konkurrence. Trænerne forsøger målrettet at få drengene til selv at prøve at tage ansvar for både deres valg og planlægning af træningen. Det skal være dem selv, der vil det og kan se en mening med det, de laver.


FCM er det miljø, der har den mest organiserede rådgivning af spillerne. Der er mange trænere og forskellige rådgivere indover. Men de mange gode råd fra de forskellige agenter omkring spillerne er afstemt og trækker alle i den samme retning, så det ikke skaber forvirring. Fodboldspillerne er den gruppe, der sætter det sociale fællesskab lavest på ranglisten. Drengene har et afklaret syn på, hvorfor de er på akademiet. Det sociale kan være en sidegevinst, men det er ikke en værdi, de sigter efter. De går efter en kontrakt. Drengene laver langsigtede karriereplaner, hvor de liner både korte og Langsigtede målsætninger og delmål op, så de ved, hvad de skal arbejde med for at nå deres mål.


Fodbolddrengene har som de eneste en realistisk karrieremulighed med deres sport. Der er et seriøst professionelt perspektiv. Det giver flere konsekvenser. For det første bliver uddannelsen lavere prioriteret over en bred kam. Spillerne håber, at fodbolden bliver en levevej. I det daglige betyder det, at fodboldspillerne har mere overskud, fordi de ikke skal presse så meget andet end fodbolden ind i hverdagen, og de får ikke så mange frustrationer over, at de ikke kan klare krav fra både skole og sport lige godt.

 

At vinde er det bedste. At vinde kampe og have en dejlig fornemmelse. Når der er kamp i weekenden, så er jeg helt glad, og det er dejligt!”

Fodboldtalent, FCMDet er et positivt pres fra trænere og dem, der er ude at se en. Det er et stort pres, og når jeg spiller kampe på højt plan, er det aldrig for sjov. Vi vil alle vinde. Det er et stort pres. Men hvis jeg kan lide elitesport, så skal jeg også kunne lide det pres.”

Fodboldtalent, FCM

 

Hvis du tager en god bold eller et straffespark, så kan du ikke lade være med at smile. Du har lyst til at spole tilbage og tage den igen. Du kan bare blive ved og ved. Det bobler i een.

Talent - om 'flow'


Det er fantastisk. Du lukker alt ude og lever 100 procent i den indeværende situation. Kroppen kan sprudle af glæde, og du har en varm følelse indeni. Du føler dig som en stor succes.”

Talent - om 'flow'

20

Din krop mærkes let, og det virker som om, du flytter dig hurtigere end de andre. Du er hele tiden på forkant af, hvad der sker. Du er bare koncentreret om den opgave, du skal lave, og intet andet.”

Talent - om 'flow'

 
 
Lise Kissmeyer - Forfatter og foredragsholder - Tlf.: +45 20 85 81 63 - E-mail: lise@kissmeyer.dk