Forside
  Projekt Jagten på glæden
  Baggrundsviden
  Casehistorier
Talentmiljøer
 
Fodbold
  Håndbold
  Badminton
  Svømning
  Topidrætsfolk
  Presseomtale
  Lise Kissmeyer
  Booking af foredrag
  Køb bogen
  Videoer
  Find mere viden
 
 

håndbold efterskole - skolerne i oure

PRÆSENTATION
Håndboldlinjen på Skolerne i Oure har over 100 elever i alt, som spænder vidt i niveau. Skolen har to elitehold, i samarbejde med naboklubben, GOG. Der er 14 i pige-truppen, og holdet er på vej tilbage til den bedste række. Det er kun et par spillere, der ikke bor og går i skole på Oure. Pigerne træner hver dag. Træneren Jacob Landtved er ansat som lærer på skolen. 14 piger tager testen – og derudover er der ni fra drengeholdet, der udfylder glædestesten.

Læs mere Skolerne på Oure


KARAKTERISTIK
Oure er et efterskolemiljø, der satser på eliteidræt. Men det er først og fremmest en skole med uddannelsen i centrum, og det sætter en begrænsning for, hvor mange ressourcer der går til holdet. Der er en kammeratlig og venskabelig tone mellem spiller og træner, men der er ikke så meget tid eller plads til at give spillerne en personlig rådgivning og guidning. Spillerne står ret alene med at tackle hverdagen på dette niveau – som ikke er så højt som for eksempel i FCM – men det kræver stadig en masse og rejser en masse spørgsmål og resulterer i uafklarethed.


Det er især svært for pigerne at håndtere konkurrencen. Pigerne har ikke været igennem den gennemgribende selektering og udvælgelse. De er derfor heller ikke for alvor blevet tvunget til at tage de afgørende valg og vælge sporten til eller fra. Håndbold er stadig mest for sjov, og Håndboldspillerne passer sporten ved siden af deres andre gøremål og den vigtigste ting – deres uddannelse. Men det giver en del forvirring i det daglige. Det giver en tvivl om, hvor meget de
vil med sporten.


Fornemmelsen af fællesskab og sammenhold er meget markant hos håndboldpigerne. Spillerne prioriterer sammenholdet, og de har stor fokus på at være sammen både på banen og i livet til hverdag i husene, klasseværelset og spisesalen med mere. Der er masser af tid og plads og rum til at dyrke fællesskabet – nærmest i døgndrift. Pigerne skal nå meget i den komprimerede hverdag, og selv om rammerne er så ideelle, som de kan ønske sig – med både skole, venner, sport og oplevelsestilbud samlet på et sted - så er der stadig mange pligter, der presses ind i dagsprogrammet. Uddannelsen har topprioritet, og timerne slår ikke til, så pigerne kommer nemt til at sidde mellem to stole. 

”Det bedste er fællesskabet. At knytte bånd med veninder og hygge sig før træningen. Det er sammenholdet, det sociale og at have det sjovt sammen.”

Håndboldtalent, Oure


”Der er et pres på mig altid – også under ferier - for at jeg skal træne. Der er et pres fra træner om, at jeg skal levere hele tiden. Jeg skal være klar, og det hører med. Men det er hårdt, at der hele tiden kommer én bagfra, og at jeg skal levere og slå til træning. Jeg er bange for at ryge af, og det er ærgerligt, at det skal være sådan.”

Håndboldtalent, Oure

 

Hvis du har sat dig noget for, så får du et optimalt kick, når det lykkes. Du får en indre rus, hvis der er en finte, du vil lære, og du gør det. Det er helt fantastisk.”

Talent - om 'flow'


Efter en kamp, hvor det er gået super godt, så har du den der følelse af
overskud. Du er udkørt, men det er virkelig godt. Det kan ikke beskrives. Det skal prøves.” 

Talent - om 'flow'

20

Mine sanser spændes. Jeg koncentrerer mig meget. Det er som en rutsjebanetur, hvor det kilder allermest i maven, og du får det største smil på læben uden at vide det. Så bliver alt andet end banen og de mennesker på banen sløret, og jeg ved, at jeg hører til på den bane.”

Talent - om 'flow'

 
 
Lise Kissmeyer - Forfatter og foredragsholder - Tlf.: +45 20 85 81 63 - E-mail: lise@kissmeyer.dk