Forside
  Projekt Jagten på glæden
  Baggrundsviden
  Casehistorier
Talentmiljøer
 
Fodbold
  Håndbold
  Badminton
  Svømning
  Topidrætsfolk
  Presseomtale
  Lise Kissmeyer
  Booking af foredrag
  Køb bogen
  Videoer
  Find mere viden
 
 

casehistorier - glæden i hverdagen

”Er det et godt liv at være elitesportsudøver?”

”Ja!”, lyder det overbevisende svar fra Peter Gade, fodbolddrengene, Mette Jacobsen, svømmetalenterne og Ulrik Wilbek. ”Ja!”, lyder det fra alle både i og omkring elitesporten. De er enige om, at det er hårdt, at det er krævende, og at der kan være perioder med tvivl og sure tanker.
Men når det endelige regnestykke gøres op, siger alle, at det er en fantastisk tilværelse, der giver meget igen.

Men samtidig viser test af glæden og indtryk fra undersøgelserne, at glæden giver sig meget forskelligt til kende. Hver atlet har sin helt individuelle glæde-sammensætning, og hvert miljø er karakteriseret af sin helt unikke kultur for glæden. Hver situation består af et særligt miks kræfter, der påvirker glæden på godt og ondt.

Forudsætningen for at jagte glæden og blive klogere på, hvad der virker og stimulerer positivt er at lære af de dyrekøbte erfaringer. Derfor er det helt centralt at dele viden og have en åben diskussion af aktuelle problemstillinger – og ikke mindst få fortalt de gode historier – best cases.

’Jagten på glæden’ bygger på fire talentcases fra de danske talentmiljøer og på nogle af dansk idræts mest markante profilers erfaringer.

Se erfaringer fra projektets casehistorier på nedenstående links:

TALENTMILJØER

TOPIDRÆTSFOLK

BIDRAG MED DINE ERFARINGER FRA HVER-DAGEN
hjemmesidens debatforum er det muligt at komme med inputs, kommentarer eller stille åbne spørgsmål. Eller følg med på Bloggen.

VIDEOKLIP
Det er en helt banal ambition, at det skal være et godt liv at være eliteidræts-udøver. Og selvom det er et hårdt og krævende liv, er der ikke tvivl – det er en fantastisk tilværelse. 
- Hør de overbevisende statements om livskvaliteten i talentlivet på indslag hentet fra DR2 Temaaften: ’For sportens skyld – ikke uden glæden’.


”De fleste professionelle oplever, at sporten går fra at være en leg til at blive mere alvor. Pludselig er du i et miljø, hvor der er mange penge og prestige på spil, og ham ved siden af dig i
omklædningsrummet ikke er på holdet, fordi du er, og han vil have din plads. Det går fra venskab til fjendskab, når det kommer op på det niveau. 

Det er nemt at falde i, så det bare er et arbejde. Men det er der, du skal huske – at fodbold ikke kan blive ’bare en dag på kontoret.’ Hvis du glemmer lidenskaben og legen, bliver indsatsen også derefter.”

Brian Laudrup, fodboldspiller

 

Jeg har haft et super godt liv. Fodbold har givet mig utrolig mange ting.
Det er en hård verden, og det kan være et ubarmhjertigt miljø. Men jeg
kan kigge tilbage og sige, at fodbolden har givet mig de største oplevelser.
Oplevelser, som jeg ikke havde drømt om.”

Brian Laudrup, fodboldspiller

Det er en fantastisk tilværelse. Jeg har selv prøvet den som eliteudøver og træner. Du får opfyldt så mange drømme og får så mange oplevelser. Og det der med fravalg. Hvad fravalg er det at se hele verden? Hvad vælger du fra? Ferier? Det er da ikke nær så sjovt at holde ferie som det aktive liv. Der er ikke tale om fravalg men om at prioritere det, der er sjovt. Det er det hele værd, når du står med sejren og vinderfornemmelsen og har haft det sjovt på vejen.

Ulrik Wilbek, landstræner – håndbold

20

Det er hårdt liv på grund af fravalg. Men det er også et godt liv, hvor du lærer mange at kende og får mange oplevelser. Du lærer meget om dig selv og udvikler dig meget. Det er et rigtig, rigtig godt liv, og jeg vil ikke være foruden.”

Badmintontalent, Falkonergården

 
 
Lise Kissmeyer - Forfatter og foredragsholder - Tlf.: +45 20 85 81 63 - E-mail: lise@kissmeyer.dk