Forside
  Projekt Jagten på glæden
  Baggrundsviden
  Casehistorier
  Test af glæden
Den gule glæde
  Den grønne glæde
  Den røde glæde
  Den blå glæde
  Presseomtale
  Lise Kissmeyer
  Booking af foredrag
  Køb bogen
  Videoer
  Find mere viden
 
 

giv os din erfaring - input & debat

Arbejdet med glæden er i en opstartsfase, og i en opstartsfase er det essentielt at gøre erfaringer og dele dem. Det gælder om at finde ud af, hvordan glæden har det, og hvad der virker i praksis. Det afgørende for at få succes med at skabe mere glæde ude i elitemiljøerne, er at finde frem til de gode og anvendelige redskaber. Dem får vi kun ved at arbejde målrettet og organiseret med vores erfaringsudveksling.

På denne hjemmesides forum er der mulighed for løbende at følge med arbejdet med glæden og blive yderligere inspireret. 
- Derfor - byd ind og deltag. Kom med gode ideer, overvejelser, spørgsmål og oplevede dilemmaer i arbejdet med glæden til daglig.
- Siden vil løbende redigeret af administrator (LK).

ÅBENT FORUM TIL INPUTS
For overskuelighedens skyld er det åbne forum opdelt efter de fire farver for glæder og kommentarer til hver af glædens fire universer:

  Det gule forum er til indlæg om den gule, legende glæde, og de
    udfordringer der ligger i blandt andet at bevare glæden ved selve
    sporten og finde udfordringer og en stadig fascination - på trods af
    den store træningskvantitet, de mange gentagelser og et ydre pres
    for at levere resultater.

   Det grønne forum er til indlæg om den glæden ved at konkurrere
    og mestre, blive bedre og vinde og tackle konkurrencelivet med at
    alt det pres, der følger med.

   Det røde forum er til indlæg om kunsten af skabe et indholdsrigt
    og sammenhængende socialt liv i og omkring sporten, hvor der
    også gøres plads til kvaliteter i det menneskelige samvær i en
    tilværelse, der på mange måder er opsplittet, og hvor timerne
    sjældent slår til?

   Det blå forum er til indlæg om, hvordan man kan forhindre alle de
    ydre påvirkninger, interesser og gevinster i at få overtaget og
    underminere den vigtige glæde ved livet med sporten her og nu.

ALLEREDE INDSAMLEDE ERFARINGER
Jagten på glæden’ indeholder den første portion indsamlede gode råd, der er en bearbejdet ud fra talenternes og stjernernes dyrekøbte erfaringer.

Via dette link kan du læse de gode råd til AKTØRERNE om, hvordan man på mange planer kan starte med at arbejde konkret for at skabe bedre vilkår for glæden i hverdagen. Hvem kan gøre hvad?

Og du kan læse et redigeret sammendrag af INDSATSOMRÅDER med kontante råd til, hvor du kan sætte ind og hvordan - hentet fra ’Jagten på glæden’.
VIDEOKLIP
Nogle af vores største sportsfolk fortæller om, hvordan de stadig fastholder glæden i en professionel tilværelse. Indslaget stammer fra DR2 Temaaften – ’For sportens skyld – ikke uden glæden’.


”Jeg havde en sjov oplevelse til VM i Australien. Da jeg stod klar til at skulle ud og svømme, sagde de: ”Have fun out there”. For australiere og amerikanere er konkurrence som en leg og et fantastisk show. De ser det som det fedeste i verden at konkurrere og have det sjovt imens.
Danskerne svinger med armene og er gasblå i hovedet. Jeg synes, at det var en fed ting. Vi danskere vil have godt af at tænke lidt mere på, at vi skal slappe af og have det sjovt og tage det som en leg. Det skal nok gå.”

Julie Hjorth-Hansen, svømmer


 

Glæden er en træningsdag i Fælledparken, hvor jeg laver intervalpas, og benene bare løber af sig selv, og jeg får den tid, jeg har håbet på. Det kan være så fedt, at den fjerde tid er hurtigere end den første. Det er små bitte ting - små succeskriterier og mellemmål. Så kommer jeg glad hjem og er helt euforisk, selv om det har pisseregnet, og jeg er dækket af mudder. Men alt er fedt. Jeg har følelsen af, at kroppen gør det, den er lavet til. Det er glæden ved at mærke formen, og at du optimerer det talent, du har.”

Rikke Rønholt, 800-meter-løber

Glæden ved at arbejde for noget og se, at det lykkes. Det er som at bage en stor kage og spise den. Det er stort. Når du har kæmpet et halvt år og trænet hundredvis af kilometer, og så står du der endelig. Du ved, at nu har du gjort det så godt, du kunne. Det er ligesom at trække penge i banken. Der er sat mange penge ind, og nu skal de skal hæves. Der er nu, det er fedt.”

Svømmetalent, SIGMA

20

Fodbold betyder enormt meget. Der er bare et eller andet ved fodbolden. Det er bare mig og fodbold. Det er den der kærlighed.”

Fodboldtalent, FCM

 
 
Lise Kissmeyer - Forfatter og foredragsholder - Tlf.: +45 20 85 81 63 - E-mail: lise@kissmeyer.dk