Forside
  Projekt Jagten på glæden
  Baggrundsviden
  Casehistorier
  Test af glæden
Måling
  Commitment
  Test af trivsel
  Presseomtale
  Lise Kissmeyer
  Booking af foredrag
  Køb bogen
  Videoer
  Find mere viden
 
 

test af glæden

Test af glæden bygger i dette projekt på tre målemetoder, der kan suppleres med flere metoder og en individuel tilgang til metoder. Der er ingen facitliste. Det gælder om at prøve sig frem. 

1.   Testen af glæde og pres gennem testskemaerne er det primære redskab.

2. For at skabe et bredere billede af glæden, der inddrager de mere personlige og individuelle forhold suppleres testene med test, hvor det er iagttagelser og kommentarer fra testpersonerne selv, der danner grundlaget for den mere detaljerede beskrivelse af glæden. Commitmenttesten er et nemt tilgængeligt redskab, hvor testpersonerne selv lister deres oplevelser af glæder og pres op – og derefter prioriterer oplevelserne.

3. Der findes derudover supplerende metoder til via indirekte spørgeteknikker at aflæse, hvad der præger testpersonernes opfattelse af deres hverdag. Spørgeteknikker der kræver subjektiv fortolkning af, hvad der nævnes og hvad der ikke nævnes – og hvad der nævnes først mm.

Læs mere om metoderne og analyse af resultaterne af de tre forskellige måder at teste glæden på:

MÅLING AF GLÆDE OG PRES

COMMITMENTTEST

INDIREKTE MÅLING


ANALYSE AF RESULTATER
Du kan få et indtryk af, hvordan der kan trækkes tendenser ud af testresultater her:

- Læs analyse af test fra bogen 'JAGTEN PÅ GLÆDEN'GODE RÅD TIL TESTNING
Det er en simpel sag at gennemføre de enkelte test, men en kompliceret sag at lave den samlede analyse af glæden. Få eventuelt lidt gode råd til at teste med på vejen – redigeret fra bogen, ’Jagten på glæden’.


”Det er min kæphest, at du skal se på den enkelte, som han og hun er, og du
skal behandle folk, som den de nu er. Ellers dræber du deres glæde. Hvis
den ene måde er det bedste for den ene, så skal du gøre det sådan. Men for
andre, skal det gøres på en anden måde – og så lad dem for Guds skyld gøre
det på deres måde, så de finder den måde, de kan leve deres potentiale ud
på. Ensretning er det værste og ødelægger glæden.”

Mette Jacobsen, svømmer

 

Det er altid nogle tidspunkter i løbet af sæsonen, hvor vi er ved at gå ned. Så gælder det om at gå ind og ændre. Aflyse træningen og gøre noget andet. For eksempel gå ind og vende det hele om. Slutte med opvarmningen – selv om det ikke er smart fysiologisk. Lave sjov og konkurrencer, gøre tingene på en ny måde. Jeg kan sætte spillerne til at kaste med den modsatte arm eller spille kampe, hvor de får nye pladser. Så sker det måske også, at jeg som træner opdager spillere med nye talenter (griner). Så der kan være mange gevinster i det.”

Ulrik Wilbek
landstræner – håndbold

Som klubtræner er udfordringen at have nye og gode dage hver træningsdag. Der er aldrig nogen, der skal gå hjem uden at føle, at de har lært noget nyt og udviklet sig selv positivt – og at de har haft det sjovt samtidig. Derfor gør jeg det, at når sæsonen er slut, så smider jeg alle mine papirer ud. Og så må jeg finde på noget nyt. For hvis jeg ikke kan finde på noget nyt, skal jeg jo ikke være træner.”

Ulrik Wilbek
landstræner – håndbold

20

Hvis du skal have en lang karriere, skal du synes, at det er sjovt at møde op hver dag til træning. Det er vigtigt i vores kultur, at der skabes rammer, hvor det er sjovt og afvekslende, og hvor du lærer noget nyt og laver noget morsomt – i stedet for at dræbe glæden, som du gør det i kulturer med autoritære former, hvor du mest af alt laver den samme træning hver dag.”

Ulrik Wilbek
landstræner – håndbold

 
 
Lise Kissmeyer - Forfatter og foredragsholder - Tlf.: +45 20 85 81 63 - E-mail: lise@kissmeyer.dk